Her er de fem norske nominerte til nordisk datajournalistikkpris

Prisen for beste datajournalistikk i Norden deles ut neste uke i forbindelse med en større konferanse om emnet i Stockholm i slutten av neste uke.

Fem norske mediehus er blant de 12 nominerte, ifølge denne bloggen av svenske Ulrika Hedman, som tar doktorgrad på medier og vel sitter i juryen.

I klassen for undersøkende datadrevet journalistikk er

I klassen for digital historiefortelling var det tre norske bidrag

  • Bergens Tidende er nominert for historien om Janne, den sterke historien som beveget så utrolig mange, og som også var spennende presentert.
  • Sunnmørsposten for  Rush i Ålesund, hvor avisen har gjort en digital versjon av den gamle klassikeren med å sjekke hvilke framkomstmidler som er raskest i rushtiden.
  • Trønder-Avisa er nominert med et for meg ukjent bidrag: Felttoget, som går gjennom et stykke krigshistorie gjennom nye digitale grep.

Det var også en klasse for datadrevne applikasjoner, uten norske bidrag i finalen.

Når de nominerte ble plukket ut fra 25 bidrag, så er kanskje ikke konkurransen den aller tøffeste. Men flere av disse bidragene vil uansett være høyt på listen til alle som tenker seg godt om, selv om det kanskje er noen sterke kandidater som gjerne kunne vært med. Men det er en annen diskusjon, som heller får komme senere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>